Δευτέρα 23 Ιουνίου 2008

Labrador retriever




Η ρατσα προερχεται απο της ακτες της Νεας Γης, οπου εκπαιδευονταν να φερνουν τα ψαραδικα διχτυα μεσα απο τα παγωμενα νερα. Το 19ο αιωνα, ψαραδες της Νεας Γης ερχονταν στη δυτικη Αγγλια για να πουλησουν και τους σκυλους τους. Η ρατσα αποδειχτηκε οτι ηταν πολυ πετυχημενοι κυνηγοσκυλοι και αναγνωριστηκαν απο το κλαμπ των Κυνοφορων το 1903. Πηραν το ονομα τους απο τον Ερλ του Μαλμσμπερι.

Τα Λαμπ ειναι σκυλια εξαιρετου χαρακτηρα. Η μεγαλη τους αγαπη για τον ανθρωπο τα εκαναν ισως την πιο δημοφιλη ρατσα σε πολλες χωρες, σημερα. Γι αυτο ειναι και απο τις καλυτερες ρατσες για παιδια. Προκειται για πολυ εξυπνα ζωα κ ακρως εκπαιδευσιμα. Για γρηγορη εκμαθηση, μπορειτε να βασιστειτε στη λαιμαργια τους. Εχουν μεγαλη αγαπη για το φαγητο, οποτε κανουν τα παντα για μια λιχουδια. Αυτη τους βεβαια η αδυναμια, δε θα πρεπει να επιτρεπουμε να οδηγει στη παχυσαρκια.
Μιλωντας για Λαμπραντορ δε θα πρεπει να ξεχναμε οτι προκειται για σκυλους-αθλητες.
Οπως δηλωνει και το ονομα τους ειναι σκυλοι επαναφορας, οποτε λατρευουν να σας φερνουν πισω πραγματα. Χρειαζονται καθημερινα πολλη ασκηση. Δε μιλαμε για 2 βολτιτσες...
Οφειλετε να τους δινετε χορο και χρονο για μπολικο τρεξιμο. Γι αυτο αν μενετε σε διαμερισμα, φροντιστε να βρειτε ενα παρκο ή εναν μεγαλο περιφραγμενο χωρο για εκτονωση. Αν σκοπευετε να αποκτησετε αυτη την υπεροχη φυλη, εχετε στο νου σας πως προκειται για τα πιο ζωηρα κουταβια. Οποτε θα χρειαστει μεγαλη υπομονη μεχρι να μαθει το κουταβι σας να μη κανει ζημιες στο σπιτι.

Ανεφερα παραπανω τη μεγαλη αδυναμια που εχουν στον ανθρωπο. Ειναι απο τις πιο ανθρωποκεντρικες ρατσες. Εχουν αναγκη τη συντροφια σας, θελουν να σας συνοδευουν παντου. Ακομη και να σας ακολουθουν σε ολο το σπιτι. Αν λειπετε πολλες ωρες απο το σπιτι καλυτερα να στραφειτε σε ενα πιο ανεξαρτητο ζωο.

Οσον αφορα την περιποιηση του τριχωματος, εκει ειναι απλα τα πραγματα. Το κοντο του "μαλλι" χρειαζεται ενα βουρτσισμα 2-3 φορες την εβδομαδα για απομακρυνση των νεκρων τριχων.

Χρησιμοποιειστε μια χτενα σαν αυτη



6 σχόλια:

spicap είπε...

Λαμπραντόρ έχω κι εγώ. Δυστυχώς δεν είχα το χρόνο λόγω σχολείου να το εκπαιδεύσω όπως έπρεπε, αλλά είναι πολύ φιλικό μαζί μου(αν και κάποιες φορές ορμάει από τη χαρά του:-P)

marga είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
marga είπε...

φιλε IERO, ειναι υπεροχα ζωα.
Ειχα κ εγω Λαμπ, για 1 βδομαδα :P
Δυστυχως δε τα πηγε καλα με το Yorkie κι ετσι τη γυρισα πισω.
Καποια στιγμη ομως θα ξαναπαρω σιγουρα

spicap είπε...

Όντως είναι καταπληκτικό ζώο! Ποτέ μα ποτέ δε μου έχει κρατήσει κακία για τίποτα. Τώρα που έχω λίγο περισσότερο χρόνο λόγω διακοπών, κάνω ό,τι μπορώ για να το εκπαιδεύσω όσο καλύτερα γίνεται.

Ανώνυμος είπε...

gia sas paidia exw kai egw ena lamprantor 50 imeron tha ithela na mou peite pws na to ekpedeyso na me akouei kserete (siko panw , katse katw, ela dw, pane ekei ktl. sas eyxaristo paidia perimenw na mou peite kati. giwrgos

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΕΧΩ ΕΝΑ ΛΑΜΠΡΑΝΤΟΡΑΚΙ 4 ΜΗΝΩΝ.ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΧΩ ΤΡΕΛΑΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΥΠΝΑΔΑ ΤΟΥ.ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΛΕΙΠΩ Η ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ ΚΑΜΕΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΖΗΜΙΕΣ!!ΑΠΟ ΑΚΑΘΑΡΣΙΕΣ ΠΑΝΤΟΥ ΠΟΥ ΚΑΜΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΙΣ...ΤΡΩΕΙ ΜΕΧΡΙ ΦΑΓΩΜΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΙΑΣΩ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΣ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΝΥΧΤΑ.ΤΗΝ ΕΧΩ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ...ΚΑΜΜΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ???